Erdélyi Konyha - Örményleves Levesalap 70g (4 személyre)
Elkészítés:
Öntsd a levesalapot 1,6 liter forrásban lévő vízbe, és hagyd főni 8-10 percig. Ezután add hozzá 100 gramm örményfül tésztát, amelyet helyettesíthetsz széles metélttel vagy tortellinivel is. A tészta típusától függően főzd tovább a levest 15-25 percig, fedő alatt. Az ételt gazdagíthatod egy adag zsírosabb tejföllel (min. 20% zsírtartalom) a végén, hogy még krémesebb legyen.
Származási hely: Románia.
Összetevők: Szárított zöldségek (sárgarépa, paszternák, zeller, zöldhagyma, petrezselyem) , étkezési só, rizsliszt, gomba, nátrium-glutamát, cukor, riboflavin, tejfehérjék, természetazonos aromák.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia érték, amiből : 150,15kcal 628,45 kj
Fehérje : 9,85 g
Szénhidrát : 24,71 g
Zsiradék : 0,91 g
Tárolása: Száraz, sötét hűvös helyen!