Erdélyi Konyha - Parasztcsorba Levesalap 60g (4 főre)
Az ínycsiklandó erdélyi parasztcsorba leves elkészítése egyszerű és gyors! Kezdjük azzal, hogy egy 1,6 liter forró vízbe belehelyezzük a 60g parasztcsorba levesalapot, majd hozzáadjuk a 400g vegyes zöldségkeveréket, mely lehet friss vagy fagyasztott változat is.
Fedelezzük le, és főzzük lassú tűzön, amíg a leves megfő. A kész leves gazdagítható egy sűrű, minimum 20%-os zsírtartalmú tejföllel, valamint ízlés szerint főtt sertéshús- vagy növendékhús kockákkal. Tálaljuk frissen, és élvezzük az autentikus erdélyi ízeket!
Származási hely: Románia.
Összetevők: Szárított zöldségek ( sárgarépa, paszternák, zeller, zöldhagyma, petrezselyem), paradicsompor, étkezési só, nátrium-glutamát, citromsav, kálcium-laktát, kukoricakeményítő, kukoricaliszt, lestyán, tárkony, búzakorpa, növényi zsiradék, cukor, riboflavin.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia érték, amiből : 215,12 kcal 900,38 kj
Fehérje : 10,59 g
Szénhidrát : 40,97 g
Zsiradék : 0,40 g
Tárolása: Száraz, sötét hűvös helyen!