Télen védelmet nyújthat a baktériumok és vírusok ellen, nyáron pedig pollencsapdaként funkcionálva segítheti a légzésünket.
A Parajdi sóbányából származó kristálysó párologtatásával növelhető a helyiség páratartalma – mindezt szoba-hőmérsékleten, melegítés nélkül. A benne lévő természetes ásványi anyagok a levegőbe kerülnek, belélegzéskor pedig lerakódnak a légutak felületére, hozzájárulva a légcsövek és a tüdő természetes tisztulási folyamataihoz, valamint segítve az irritáció és gyulladás megelőzését.
Hogyan használjuk a parajdi párologtató sót?
-
Helyezzünk 1-2 kg parajdi párologtató kősót egy nagyobb üveg- vagy kerámiatálba.
-
Öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje.
-
Fontos, hogy a tál alá tegyünk egy tálcát vagy tányért, mivel a sókristályok a párolgás során kicsapódhatnak az edény falára, illetve a só erős nedvszívó képessége miatt vizet is kivezeti. (Ne érjen a falhoz!)
-
Minél nagyobb sófelület képződik, annál hatékonyabb lesz a párologtatás.
-
Az elpárolgott vizet és a sót időnként pótolni kell.
-
Melegítésre nincs szükség, a só természetes párolgása szobahőmérsékleten is működik.
-
A kristályok néhány hét alatt bevonják az edény falát, így biztosítva a folyamatos párolgást.
Ez egy költséghatékony és természetes megoldás, amely kortól függetlenül alkalmazható, mellékhatások nélkül.
Hol érdemes elhelyezni?
A parajdi párologtató sót olyan helyiségekben célszerű használni, ahol sok időt töltünk – például a hálószobában, dolgozószobában vagy irodában. A hálószobában érdemes minél közelebb elhelyezni, mert segíthet az alvás minőségének javításában. Természetesen a lakás más pontjain is hasznos lehet.
Mennyi ideig elegendő 1 kg parajdi párologtató só?
Ez több tényezőtől függ, például a tál fűtőtesthez való közelségétől és a víz pótlásának gyakoriságától. Rendszeres használat esetén a só gyorsabban párolog, így hatékonyabbá válik. Egy kilogramm párologtató só 2-6 hónapig elegendő, a tál méretétől és elhelyezésétől függően.
Fontos: mindig kizárólag tiszta, jó minőségű sót használjunk!