Kérdése van? Hívjon minket! +36204234797

Paleolit Goji bogyó (aszalt lícium) 300g
Paleolit Goji bogyó (aszalt lícium) 300g
2 100 Ft

Paleolit Goji bogyó (aszalt lícium) 300g

Cukor hozzáadása nélkül készült, ízletes aszalvány.

2 100 Ft
Részletek

A goji bogyóval kapcsolatos fontos információk:

  • 19 aminosavat tartalmaz, köztük 8 esszenciálisat, amelyek elengedhetetlenek az élethez.
  • 21 nyomelemet tartalmaz, többek között germániumot, amely ritkán található élelmiszerekben és rákellenes hatású.
  • Fehérjetartalma (13%) meghaladja a teljes kiőrlésű gabonákét.
  • Az antioxidáns karotinoidok széles spektrumát tartalmazza, beleértve a béta-karotint (melynek jobb forrása, mint a sárgarépa) és a zeaxantint, amely a szem védelmét szolgálja. Az összes ételnél több karotinoidot tartalmaz.
  • C-vitamin tartalmában a narancsot is felülmúlja.
  • Minden B-vitamint tartalmaz, amelyek szükségesek az ételek energiává alakításához.
  • E-vitamint is tartalmaz, amely ritkán fordul elő gyümölcsökben, inkább gabonákban és magvakban.
  • Béta-szitoszterolt tartalmaz, egy gyulladáscsökkentő vegyületet, amely csökkenti a vér koleszterinszintjét, és amelyet prosztata problémák és szexuális impotencia kezelésére is alkalmaznak.
  • Esszenciális zsírsavakat tartalmaz, amelyek szükségesek a hormontermeléshez, valamint az agy és az idegrendszer optimális működéséhez.
  • Ciperont is tartalmaz, egy szeszkviterpént, amely kedvezően hat a szívre és a vérnyomásra, és segíthet a menstruációs zavarok kezelésében. A méhnyakrák kezelésére is alkalmazzák.
  • Szolavetivon is található benne, amely erős gomba- és baktériumölő hatással rendelkezik.
  • Fizalin található benne, amely a leukémia egyes típusainak kezelésében hatékony. Bizonyítottan növeli a lép "killer-sejt" aktivitását, és széles spektrumú rákellenes hatása van. Hepatitisz B kezelésére is használják.
  • Betaint is tartalmaz, amely szerepet játszik a máj kolin termelésében, segíti a memóriát, csökkenti az idegességet, gyorsítja az izom növekedését, és védi a májat. A betain a homocisztein szintjét is csökkenti, amely a szívbetegségek kockázati tényezője, és DNS-védő hatással is rendelkezik.

A goji bogyó kiemelkedő C-vitamin forrás, hiszen súly-arányosan 500-szor több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és többet, mint bármely más gyümölcs. Emellett jelentős A-vitamin tartalommal is bír, ami a bogyó jellegzetes vörös színéből is adódik. B1, B2, B6 és E vitaminokat is tartalmaz, amelyek széles körben ismert antioxidánsok.

Ezen kívül a goji bogyó gazdag szelénben és germániumban, melyek számos kutatásban, többek között rákbetegek kezelésében is szerepet kaptak. A kemoterápián átesett rákbetegeknél májvédő hatást mutatott. A hagyományos keleti orvoslásban ezen ásványi anyagok a chi-hiány pótlására szolgálnak, ami azt jelenti, hogy az alacsony energiájú, álmatlanságban, szívritmuszavarban vagy szorongásban szenvedő személyek jobban érezhetik magukat, ha goji bogyót fogyasztanak.

A gyümölcs 18 aminosavat (többet, mint a méz) és 21 féle nyomelemet tartalmaz, emellett linolénsavat és több béta-karotint, mint a sárgarépa.

In vitro kutatások azt mutatják, hogy a goji bogyó ásványi anyagai hozzájárulhatnak a ráksejtek elpusztításához, valószínűleg úgy, hogy megakadályozzák azok osztódását, ezáltal csökkentve a sejtek szaporodási képességét. Egy japán kutatás eredményei szerint a goji bogyó hatására a rákbetegek 58%-ában csökkent a daganatok növekedése. Mongóliában végzett vizsgálatban pedig a goji bogyót fogyasztó páciensek jelentős mértékben növelték a limfocita aktivitásukat, és vérük "megfiatalodott".

A Lycium Barbarum (goji) számos híres egészségjavító hatását tudományos kutatások is alátámasztják, többek között:

  • Immunrendszer erősítése
  • Fáradtság csökkentése
  • Súlycsökkentés támogatása
  • Szabad gyökök semlegesítése

A goji bogyó az egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú élelmiszer, amely az ORAC-skálán 3472 egységnyi értéket ér el.

Az ORAC-skála, melyet az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) standardizált, az élelmiszerek antioxidáns tartalmát mérő rendszer. Az ORAC az „Oxygen Radical Absorbance Capacity” (oxigén szabad gyökök elnyelő képessége) kifejezés rövidítése, és az érték ORAC-egység/100 g élelmiszer formájában van megadva.

Kiszerelés: 300 g

Adatok
Cikkszám
105